Komfort Klíma Kft 2030 Érd, Alsóerdősor 45
Telefon: 06-30-265-31-31 Fax 0623-361-819


 

Klímaszerelés split klíma esetén


A split klíma szerelése

Helyszíni felmérés a klímaszerelés  előtt és a megfelelő készülék kiválasztása, természetesen a megrendelő igényeit figyelembe véve.

Kültéri és beltéri egységek megfelelő elhelyezése,felszerelése. A kültéri egység elhelyezhető oldalfalon konzolra szerelve ,vagy lapos tetőn,esetleg ferde tetőn, ebben az esetben speciális tartókonzol alkalmazása  szükséges.

 

A beltéri egység felszerelésénél ügyelni kell a készülékben keletkezett kondenzvíz elvezetésére.A hűtő-fűtő berendezések esetén a kültéri egységben is keletkezhet kondenzvíz ha a készülék fűtés üzemmódra van beállítva, mert így a hűtő-fűtő körfolyamat megfordul

.

 

Oldalfali split klíma  kondenzvíz elvezetése   gravitáciosan történik ami azt jelenti, hogy a  cseppvízcsőnek minimális lejtést kell biztosítani.A keletkező cseppvizet vagy a szabadba vezetjük(Pl  kertesházak,zöldövezeti társasházak esetén)vagy a mosdó lefolyóba becsatlakozva.Az utólagos klímaszerelés esetén a rézcsővezetéket ami a két egységet összeköti,műanyag esztétikus kábelcsatornában vezetjük el.

 

Ebben a csatornában kap elhelyezést a már említett kondenz vezeték úgy ,hogy megfelelő lejtést a csatornában biztosítjuk, viszont a dekorcsatorna vízszintben marad.Abban az esetben amikor a klimatizálandó helyiség felújítás előtt áll, vagy még építkezés folyamatában van,a klímaszerelés lehetőséget ad a  rézcsővezetékek, kábelek,stb falba vésésére,elhelyezésére

A villamos energia ellátás!

Az oldalfali split klímánál általában,a beltéri egység van megtáplálva( Fujitsu,Fisher Midea,LG)  kivéve, a multi rendszerek mert ott a kültéri-beltéri egység egyaránt. A  kábelcsatornában nyer elhelyezést  a készülékeket összekötő vezérlő kábel.

Ha mindezekkel elkészűltünk  nem marad más mint a hűtőkörön elvégzendő munkák szárítás,vákumolás,és a készülék beüzemelése.

 

 

 


Fontos tudnivalók!


Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!