Klíma karbantartás

Miért fontos a klíma (légkondicionáló) karbantartása?

A felszerelt és üzembe helyezett készülék(-ek) karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni!
Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni, és megmaradjon a készülék garanciája, muszáj szakemberre bízni e feladatot is. A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn, ami levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. A klíma karbantartás elmulasztása esetén. Ezek a szennyeződések idővel lerakódhatnak a hőcserélőnk felületén, ami károsítja a berendezést és  annak optimális működését.

 

Ezért ha egészséges környezetben kíván élni, mindig végeztesse el szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.

Klíma karbantartás során elvégzett feledatok:

 • Beltéri egység gombátlanítása, baktérium mentesítése
 • Kültéri egység tisztítása, nyomás mérés
 • Hollander csatlakozók utánhúzása
 • Elektromos egységek átvizsgálása, csatlakozók utánhúzása
 • Légszűrők tisztítása esetleg cseréje a beltéri egységben
 • Komplett beszabályozás (nyomás értékek ill. Automatika)

       Karbantartási díj kiszállással együtt:

15.000Ft+Áfa  (Bruttó 19.050 Ft)

A megfelelő tísztítás mellett elkerülhetőek a betegségek.
A szakszerűen karbantartott és megfelelő szűrőkkel ellátott légkondícionálók az allergiások számára akár segítséget is jelenthetnek a levegő tisztításával megszűrésével.Klíma karbantartás

A klímák által esetlegesen előidézett betegségek között legismertebb az úgynevezett légionárius tüdőgyulladás, amit a pangó langyos vízben megtelepedett és elszaporodott Legionella baktériumok válthatnak ki.

A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a Legionella baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben , a beltéri egységünkben telepedhet meg.

Ez esetben a klíma karbantartás és tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helyiség levegőjét használják és “forgatják”, kintről nem kerülhetnek bele szennyező anyagok – az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe.

Kicsi az esélye, hogy a klíma – eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől – önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a levegő minőségét is javíthatják.  Már léteznek olyan split berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helyiség szabályozottan történő levegőellátását is.


Klíma (Légkondicionáló) tisztítás karbantartása!

A klíma beltéri egységében megtalálható szűrők felfogják a port és egyéb légúti megbetegedést okozó szennyeződést, ezáltal csökken a légáramlás és kihordhatja a felfogott port.Ezeket időnként tisztítani kell, mert ilyenkor jobban terhelődik a gép és emiatt többet fogyaszthat és csökken az élettartama is.

Klímakarbantartás ellenőrzés

Klímakarbantartás takarítás

A hőcserélő hűtőbordát is takarítani, fertőtleníteni kell egészségügyi okok ill. a jó szellőzés, helyes működés miatt. Aztán itt van még a kondenzvíz tálca, amiben elszaporodhatnak a baktériumok, a gombák.

A helyes karbantartáskor speciális vegyszerrel fertőtlenítünk.

A klímák kültéri egysége bordázott csőkígyóin keresztül nagyon nagy mennyiségű levegő és por áramlik.

Ha koszos a kültéri nem tud megfelelően lehűlni, ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, ami nem lesz gazdaságos. Ezért fontos a rendszeres teljes takarítása

 

Klíma (Légkondicionáló) karbantartása fertőtlenítése.

A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben ill. a beltéri egységünkben telepedhet meg. Ez esetben tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helység levegőjét használják és “forgatják”, kintről sem kerülhetnek bele szennyező anyagok – az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe. “Kicsi az esélye, – eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől – önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a levegő minőségét is javíthatják.  Már léteznek split berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helység szabályozottan történő levegőellátását is.

A klíma karbantartás-nál fertőtlenítésnél a Frionett 2 habzó lúgos tisztítószert használjuk.
Baktériumölő (legionella, lisztéria, szalmonella) és gombaölő! Korróziógátló! Rendszeres kül- és beltéri karbantartáshoz. Gyors zsírtalanítás, fertőtlenítés, szagtalanítás! Aluminium tisztítás és fényesítés.

A Frionett® Activ’ 5 l fertőtlenítő, szagtalanító és zsíroldó koncentrátum.
A termék vízzel hígítva használandó, a hígítási arány 1 egységnyi termékhez 4 egységnyi víz.

Klíma karbantartás tisztítószer

Baktériumölő: EN 1040, EN 1276

NF T72-300 (Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes)
EN 13623 (Legionella pneumophila)
Gombaölő: EN 1275 (Candida albicans

 

Klíma( Légkondicionáló) gáztöltet ellenőrzése.

A klíma karbantartás nem csak takarításból, fertőtlenítésből áll. Szükség van ellenőrizni a rendszer helyes működését és környezetvédelmi okokból, hogy megfelelő tömörségű, szivárgás mentes-e a készülék.

A klímaberendezéseknél a kellő mennyiségű gáztöltet elengedhetetlen a megfelelő és kifogástalan működéshez. A gáztöltet hiánya,készülék hatásfok romlását eredményezi ,ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, ami nem lesz gazdaságos. Ezért fontos a rendszeres ellenőrzése, karbantartása.

Klíma ( légkondicionáló; ) értékesítés, Klíma telepítés

Klíma (légkondicionáló) szerelés, Klímakarbantartás

Klíma karbantartó szakemberA Komfort Klíma Kft elkötelezetten és valódi szakértelemmel áll az Önök rendelkezésére a klíma, a hűtés-és a légtechnika szakterületein.

Korábbi ügyfeleink és a szolgáltatásainkat rendszeresen igénybe vevõ partnereink megszolgált bizalma és belénk vetett hite adja az erõt tevékenységünk továbbra is magas szinten történõ folytatásához a klímatecnika területén.
Forduljon bizalommal szakembereinkhez kérdéseivel, megrendeléseivel. Oldalunkon a gyakran ismételt kérdésekre kaphat választ a teljesség igényével.

Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t  és klíma karbantartás-t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!

 


Egyre többen vásárolnak klímát otthonukba, hogy amikor eljön a kánikula ideje, se veszítsenek komfortérzetükből, sőt sokan már a fűtést is ezzel a berendezéssel oldják meg. Mint minden gép, ez is karbantartást igényel, de sokan nem fektetnek erre nagy hangsúlyt, és házilag próbálják megoldani a karbantartást, ami nem valami célravezető.

Ha egy klímához csak akkor hívunk szerelőt, amikor meghibásodik, szinte biztos, hogy a berendezésünk nem a rendeltetésének megfelelően működik. Ha végiggondoljuk, megértjük, a klíma, mint a lakásban minden bútordarab, porosodik, koszolódik, és ez akkor is így van, ha sokáig nincs használatban. Ha szeretne egészséges környezetben élni, és nem szeretne különböző légúti betegségeket kapni, ha nem szeretne többet fizetni a klíma működéséért a kelleténél, évente kétszer ajánlatos a berendezést karbantartási munkálatoknak alávetni.

Miért bízzuk szakemberre?

Bizonyos klíma tisztítás folyamatokat házilag is meg lehet oldani, de ha igazán jól működő légkondicionáló berendezésre vágyunk, a legjobb, ha szakemberre bízzuk elvégzését.

Bár lehet kapni klíma tisztítókat, amelyeket bárki beszerezhet, és megtisztíthatja vele a berendezését, de ez csak a jéghegy csúcsa, az igazán hatásos karbantartást csak szakemberek tudják elvégezni, ők rendelkeznek olyan eszközökkel, amelyekkel hatásosan elvégezhetik a karbantartási munkálatokat. Ezen kívül azért is érdemes szakembert hívni, mert ellenkező esetben elvész a garancia, és ezt senki nem szeretné. Ha szakember végzi a karbantartási munkálatokat, garantáltan megszabadul a klímában lerakódott baktériumoktól és penészgombáktól, ami komoly betegségek okozója is lehet és a klímatisztítás árak, áraink sem magasak.

Hogyan történik a klímakarbantartás?

 • Beltéri egység gomba-és baktérium mentesítése speciális eszközökkel.
 • Kültéri egység megtisztítása
 • Nyomás mérés
 • Hollander csatlakozók utánhúzása
 • Elektromos egységek átvizsgálása
 • Légszűrők cseréje vagy tisztítása

Ha nem végezzük el ezeket a munkálatokat évente kétszer, a beüzemelés előtt és után, előbb-utóbb azt tapasztaljuk, hogy a berendezés sokat fogyaszt, nem olyan intenzíven hűt vagy fűt, ahogy kellene, és nem megflelő levegőt fúj a szobába, ami kellemetlen légúti megbetegedéseket okozhat, az allergiásoknál pedig halmozott allergiás tünetek léphetnek fel. Ezért is nagyon fontos a tiszta szűrő, amely képes kiszűrni a szennyeződéseket.

Mire kell még figyelni?

Szakemberek elvégzik a szükséges tisztításokat, fertőtlenítik a berendezést, ám ezen kívül szükséges ellenőrizni a rendszert környezetvédelmi szempontok alapján, hogy a készülék megfelelő tömörségű és szivárgásmentes legyen. A kellő mennyiségű gáztöltet elengedhetetlen feltétele a kifogástalan működésnek, ennek hiánya rontja a teljesítményt, amitől terhelődik a kompresszor, és több energiát fog fogyasztani, illetve rövidebb élettartamra kell számítani. Ezért érdemes szakemberre bízni a karbantartási munkálatokat, aki rendelkezik a szükséges engedélyekkel.

Mikor célszerű az elvégzése?

A legtöbben nyáron használják a klímát, de sajnos csak akkor jut eszükbe szakembert hívni, amikor már tombol a kánikula. Ilyenkor megsokszorozódik a karbantartók munkája, ezért napok, sőt hetek is eltelhetnek, amíg el tudják végezni a munkát, mert mi emberek hajlamosak vagyunk mindent az utolsó percre hagyni, de rögtön kell a megoldás. Ha nem akarunk beállni a várakozók hosszú sorába, akkor célszerű már tavasszal elvégeztetni a karbantartási munkálatokat, kényelmesen, legtöbbször még olcsóbban is, és amikor megérkezik a nyári meleg, csak bekapcsoljuk és élvezzük a hűvös levegőt. Akár használjuk fűtésre is a klímát, akár nem, mindenképpen ajánlatos egy őszi karbantartás is, és nyugodtan bekapcsolhatjuk és használhatjuk anélkül, hogy szembesülnünk kéne a káros hatásokkal.

A ára sem túl magas, hogy megérje megspórolni, mindenképpen érdemes ezt a kevés időt és pénzt ráf ordítani, hogy komfortosan élhesse a mindennapokat. Ha elvégezteti rendszeresen a berendezés karbantartását, akkor megkímélheti családját sok kellemetlenségtől, főleg, ha kisgyerek vagy házi kedvenc is lakik a lakásban, hiszen ők a legérzékenyebbek a légúti megbetegedésekre, és ők az elszenvedői a karbantartás elmulasztásának. Vigyázzon szeretteire, óvja meg egészségünket, és élvezze a klíma jótékony hatását, a tiszta és hűvös, vagy épp meleg levegőt.