Klíma karbantartás

Miért fontos a klíma (légkondicionáló) karbantartás?

A felszerelt és üzembe helyezett készülék(-ek) karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni!
Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni, és megmaradjon a készülék garanciája, akkor muszáj szakemberre bízni e feladatot is. A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn, ami levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. A klíma karbantartás elmulasztása esetén. Ezek a szennyeződések idővel lerakódhatnak a hőcserélőnk felületén, ami károsítja a berendezést és  annak optimális működését.

 

Ezért ha egészséges környezetben kíván élni,a klíma karbantartás-t mindig végeztesse el szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.

Klíma karbantartás során elvégzett feledatok:

  • Beltéri egység gombátlanítása, baktérium mentesítése
  • Kültéri egység tisztítása, nyomás mérés
  • Hollander csatlakozók utánhúzása
  • Elektromos egységek átvizsgálása, csatlakozók utánhúzása
  • Légszűrők tisztítása esetleg cseréje a beltéri egységben
  • Komplett beszabályozás (nyomás értékek ill. Automatika)

       Karbantartási díj kiszállással együtt:

       8.000Ft+Áfa  (Bruttó 10.160 Ft)

A megfelelő klíma karbantartás mellett elkerülhetőek a betegségek.
A szakszerűen karbantartott és megfelelő szűrőkkel ellátott légkondícionálók az allergiások számára akár segítséget is jelenthetnek a levegő tisztításával megszűrésével.

A klímák által esetlegesen előidézett betegségek között legismertebb az úgynevezett légionárius tüdőgyulladás, amit a pangó langyos vízben megtelepedett és elszaporodott Legionella baktériumok válthatnak ki.

A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a Legionella baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben , a beltéri egységünkben telepedhet meg.

Ez esetben a klíma karbantartás és tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helyiség levegőjét használják és “forgatják”, kintről nem kerülhetnek bele szennyező anyagok – az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe.

Kicsi az esélye, hogy a klíma – eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől – önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a levegő minőségét is javíthatják.  Már léteznek olyan split berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helyiség szabályozottan történő levegőellátását is.


Klíma (Légkondicionáló) tisztítás karbantartás!

A klíma beltéri egységében megtalálható szűrők felfogják a port és egyéb légúti megbetegedést okozó szennyeződést, ezáltal csökken a légáramlás és kihordhatja a felfogott port.Ezeket időnként tisztítani kell, mert ilyenkor jobban terhelődik a gép és emiatt többet fogyaszthat és csökken az élettartama is.

A hőcserélő hűtőbordát is takarítani, fertőtleníteni kell egészségügyi okok ill. a jó szellőzés, helyes működés miatt. Aztán itt van még a kondenzvíz tálca, amiben elszaporodhatnak a baktériumok, a gombák.

A helyes karbantartáskor speciális vegyszerrel fertőtlenítünk.

A klímák kültéri egysége bordázott csőkígyóin keresztül nagyon nagy mennyiségű levegő és por áramlik.

Ha koszos a kültéri nem tud megfelelően lehűlni, ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, ami nem lesz gazdaságos. Ezért fontos a rendszeres teljes takarítása

 

Klíma (Légkondicionáló) karbantartása fertőtlenítése.

A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a Legionella baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben ill. a beltéri egységünkben telepedhet meg. Ez esetben tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helység levegőjét használják és “forgatják”, kintről nem kerülhetnek bele szennyező anyagok – az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe. “Kicsi az esélye, hogy a klíma – eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől – önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a levegő minőségét is javíthatják.  Már léteznek olyan split berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helység szabályozottan történő levegőellátását is.

A klíma karbantartás-nál fertőtlenítésnél a Frionett 2 habzó lúgos tisztítószert használjuk.
Baktériumölő (legionella, lisztéria, szalmonella) és gombaölő! Korróziógátló! Rendszeres kül- és beltéri karbantartáshoz. Gyors zsírtalanítás, fertőtlenítés, szagtalanítás! Aluminium tisztítás és fényesítés.

A Frionett® Activ’ 5 l fertőtlenítő, szagtalanító és zsíroldó koncentrátum.
A termék vízzel hígítva használandó, a hígítási arány 1 egységnyi termékhez 4 egységnyi víz.

Baktériumölő: EN 1040, EN 1276

NF T72-300 (Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes)
EN 13623 (Legionella pneumophila)
Gombaölő: EN 1275 (Candida albicans

 

Klíma( Légkondicionáló) gáztöltet ellenőrzése.

A klíma karbantartás nem csak takarításból, fertőtlenítésből áll. Szükség van ellenőrizni a rendszer helyes működését és környezetvédelmi okokból, hogy megfelelő tömörségű, szivárgás mentes-e a készülék.

A klímaberendezéseknél a kellő mennyiségű gáztöltet elengedhetetlen a megfelelő és kifogástalan működéshez. A gáztöltet hiánya,készülék hatásfok romlását eredményezi ,ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, ami nem lesz gazdaságos. Ezért fontos a rendszeres ellenörzése,karbantartása.

Klíma ( légkondicionáló; ) értékesítés, Klíma telepítés

Klíma (légkondicionáló) szerelés, Klímakarbantartás

A Komfort Klíma Kft elkötelezetten és valódi szakértelemmel áll az Önök rendelkezésére a klíma, a hűtés-és a légtechnika szakterületein.

Korábbi ügyfeleink és a szolgáltatásainkat rendszeresen igénybe vevõ partnereink megszolgált bizalma és belénk vetett hite adja az erõt tevékenységünk továbbra is magas szinten történõ folytatásához a klímatecnika területén.
Forduljon bizalommal szakembereinkhez kérdéseivel, megrendeléseivel. Oldalunkon a gyakran ismételt kérdésekre kaphat választ a teljesség igényével.

Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t  és klíma karbantartás-t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!