Fujitsu Waterstage Levegő-Víz hőszivattyú

Levegő-víz hőszivattyúk technológiája

Iker forgó dugattyús kompresszor a kültéri egységben

A kültéri egységek szíve az iker forgó dugattyús kompresszor, a High Power típusoknál ez a kompresszor rendelkezik egy extra lineáris befecskendezéssel. A lineáris befecskendezés segítségével lehetővé válik a magas kondenzációs hőmérséklet elérése a kompresszor nyomóoldalának káros túlmelegedése nélkül. Ezért a kondenzációs hőmérséklet magasabbra emelkedik, mint a normál körben. A magasabb melegvíz-hőmérséklet elérését a befecskendezési mennyiség igény szerinti szabályozása teszi lehetővé. A pontos hőmérsékletszabályzást a legmodernebb inverter technológia biztosítja.

hoszivattyu kompresszor inverter

A hidraulikus beltéri egység szabályzása

A hőszivattyút Siemens intelligens szabályzóval kezelhetjük, programozhatjuk. Bárhol tartózkodik is a világban interneten keresztül ellenőrizheti és szabályozhatja hőszivattyúja működését. Laptopon vagy mobil telefonon keresztül is működik.

A beltéri egység szabályzása négyféle fűtési módot tesz lehetővé:

  • automata mód: komfort/csökkentett mód automatikus kapcsolás az időzítő programnak megfelelően;
  • csökkentett mód: állandó csökkentett hőmérséklet;
  • komfort mód: a program a kültéri hőmérséklet alapján automatikusan előre
  • beszabályozza a melegvíz hőmérsékletét, ezáltal a kívánt helyiséghőmérsékleteket mindig fenn lehet tartani;
  • védelmi mód: készenléti mód fagyvédelemmel.

Hűtési mód beállítása esetén a rendszer a kültéri hőmérséklettől függően automatikusan átvált hűtésre vagy fűtésre, hogy minden évszakban kellemes légkondicionálást biztosíthasson.

A kétzónás független szabályozás lehetővé teszi két fűtési zóna egyidejű szabályzását akkor is, ha eltérő a melegvíz-hőmérséklet igényük. (pl. radiátor és padlófűtés kör)

A kétfokozatú, csendes üzemmód a High Power sorozatnál áll rendelkezésre és 2 vagy 4 dB(A)-lel csökkenti a zajszintet.

Fűtési üzemmódban időnként szükséges a kültéri egység hőcserélőjének leolvasztása, mely automatikusan megtörténik. A leolvasztás után a készülék megnövelt teljesítménnyel indul újra, hogy a beállított hőmérsékletet biztosítsa.

Pár szó az integrált használati melegvíz tartályos hőszivattyúkról

A beltéri egység egy tartályba épített koaxiális csőkígyó hőcserélővel van szerelve, amely nem igényel külön fagyvédelmet, nem érzékeny a csőhálózatban levő kisebb szennyeződésekre és nagyon hatékony hőcserét valósít meg.

koaxális csőkígyó

Energiamegtakarítási funkciók

A programozott használattal energiát spórolhat meg. Egy napon belül akár 3 különböző működési intervallum is beállítható és a hét minden egyes napjára különböző beállítás lehetséges.

A távolléti időzítés akár 8 periódusra is beállítható. Ha a téli időszakban hosszabb ideig távol tartózkodik, a rendszer megvédi otthonát a fagytól.

Biztonsági funkciók a hőszivattyúknál

A legionella baktérium elleni védelem megakadályozza a legionella baktérium elszaporodását a HMV* tartályban.

A rendszer esetleges meghibásodásakor a beépített tartalékfűtés vagy kazán segítségével vészüzemben biztosítja a folyamatos melegvíz-ellátást.

Alacsony kültéri hőmérséklet esetén automatikusan működésbe lép a vízkeringetés és a kompresszor. Ez megakadályozza a keringtetett víz megfagyását.

A hibákról, az esedékes karbantartásról hibaüzenet és a szervízcég telefonszáma jelenik meg a kijelzőn. A hibanapló 10 hibaüzenetet tárol a memóriában.