Klíma (Légkondicionáló) fertőtlenítése.

A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a Legionella baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben ill. a beltéri egységünkben telepedhet meg. Ez esetben tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helység levegőjét használják és “forgatják”, kintről nem kerülhetnek bele szennyező anyagok – az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe. “Kicsi az esélye, hogy a klíma – eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől – önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a levegő minőségét is javíthatják.  Már léteznek olyan split berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helység szabályozottan történő levegőellátását is.

A fertőtlenítésnél a Frionett 2 habzó lúgos tisztítószert használjuk.
Baktériumölő (legionella, lisztéria, szalmonella) és gombaölő! Korróziógátló! Rendszeres kül- és beltéri karbantartáshoz. Gyors zsírtalanítás, fertőtlenítés, szagtalanítás! Aluminium tisztítás és fényesítés.

A Frionett® Activ’ 5 l fertőtlenítő, szagtalanító és zsíroldó koncentrátum.
A termék vízzel hígítva használandó, a hígítási arány 1 egységnyi termékhez 4 egységnyi víz.

Baktériumölő: EN 1040, EN 1276

NF T72-300 (Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes)
EN 13623 (Legionella pneumophila)
Gombaölő: EN 1275 (Candida albicans


 

Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t és a klíma karbantartás– t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!