A split klíma szerelése

Helyszíni felmérés a klímaszerelés előtt és a megfelelő készülék kiválasztása, természetesen a megrendelő igényeit figyelembe véve.

Kültéri és beltéri egységek megfelelő elhelyezése,felszerelése. A kültéri egység elhelyezhető oldalfalon konzolra szerelve ,vagy lapos tetőn,esetleg ferde tetőn, ebben az esetben speciális tartókonzol alkalmazása szükséges.

A beltéri egység felszerelésénél ügyelni kell a készülékben keletkezett kondenzvíz elvezetésére. A hűtő-fűtő berendezések esetén a kültéri egységben is keletkezhet kondenzvíz ha a készülék fűtés üzemmódra van beállítva, mert így a hűtő-fűtő körfolyamat megfordul

Oldalfali split klíma kondenzvíz elvezetése gravitáciosan történik ami azt jelenti, hogy a cseppvízcsőnek minimális lejtést kell biztosítani.A keletkező cseppvizet vagy a szabadba vezetjük(Pl kertesházak,zöldövezeti társasházak esetén)vagy a mosdó lefolyóba becsatlakozva.Az utólagos klímaszerelés esetén a rézcsővezetéket ami a két egységet összeköti,műanyag esztétikus kábelcsatornában vezetjük el.

 

Ebben a csatornában kap elhelyezést a már említett kondenz vezeték úgy ,hogy megfelelő lejtést a csatornában biztosítjuk, viszont a dekorcsatorna vízszintben marad. Abban az esetben amikor a klimatizálandó helyiség felújítás előtt áll, vagy még építkezés folyamatában van,a klímaszerelés lehetőséget ad a rézcsővezetékek, kábelek,stb falba vésésére,elhelyezésére.

A villamos energia ellátás!

Az oldalfali split klímánál újabban ,a kültréri egység van megtáplálva( Fujitsu,Fisher Midea,LG) kivéve, a multi rendszerek mert ott a kültéri-beltéri egység egyaránt. A kábelcsatornában nyer elhelyezést a készülékeket összekötő vezérlő kábel.

Ha mindezekkel elkészültünk nem marad más mint a hűtőkörön elvégzendő munkák szárítás, vákuumolás és a készülék beüzemelése.


Fontos tudnivalók!
Bármilyen klímaberendezés jótállása kizárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a klímaszerelés -t és klíma karbantartás-t végző rendelkezik a szükséges engedélyekkel!