Klíma (Légkondicionáló) tisztítás karbantartás!

A klíma beltéri egységében megtalálható szűrők felfogják a port és egyéb légúti megbetegedést okozó szennyeződést, ezáltal csökken a légáramlás és kihordhatja a felfogott port. Ezeket időnként tisztítani kell, mert ilyenkor jobban terhelődik a gép és emiatt többet fogyaszthat és csökken az élettartama is.

A hőcserélő hűtőbordát is takarítani, fertőtleníteni kell egészségügyi okok ill. a jó szellőzés, helyes működés miatt. Aztán itt van még a kondenzvíz tálca, amiben elszaporodhatnak a baktériumok, a gombák.

A helyes karbantartáskor speciális vegyszerrel fertőtlenítünk.

A klímák kültéri egysége bordázott csőkígyóin keresztül nagyon nagy mennyiségű levegő és por áramlik. Ha koszos a kültéri nem tud megfelelően lehűlni, ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, ami nem lesz gazdaságos. Ezért fontos a rendszeres teljes takarítása.


Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kizárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a klímaszerelés -t és klíma karbantartás-t végző rendelkezik a szükséges engedélyekkel!