Fujitsu Waterstage,  Fisher e-HaetR   Daikin Altherma,   LG Therma V,    Cascade Heat Star

 

 

Az épületekben felhasznált energia csökkentése elengedhetetlen országunk energiamérlegének javításához, városaink, településeink légszennyezésének csökkentéséhez és nem utolsósorban saját otthonunk gazdaságosabbá  tételéhez.

A környezet védelme, megfogyatkozó fosszilis energia készletek és az egyre dráguló energia új fűtési megoldásokat hívtak életre az elmúlt évtizedben. Az energiaárak emelkedésével egyre inkább előtérbe kerül az energiatakarékosság. A tervezők, a beruházók és az építtetők ritkán terveztek jobb hőszigetelést, kisebb energiafogyasztást egy új, vagy egy felújításra kerülő épülethez annál, amit a régi jogszabályok előírtak (tisztelet a kivételeknek!). Minden új építésű lakás, illetve családi ház esetén törvényi előírások szabályozzák azokat a paramétereket amelyeknek meg kell felelniük. Ez vonatkozik a ház vagy lakás szerkezeti elemeire és felépítésére, illetve magára az épületgépészet kialakítására is.

Az új építésű lakások és családi házak kötelező hőkibocsájtási értékei közel nulla energia igénynek felelnek meg.

A közel nulla energiaigény pontos minimum követelményének meghatározását az egyes EU tagállamok hatáskörébe sorolja. Ezért  fel kell készülnünk a hőszivattyús rendszerek hosszú távú alkalmazására!

Mindennek, ami melegebb az abszolút 0 foknál, azaz -273° C-nál, annak van hőtartalma, melyet kinyerve fűtésre vagy hűtésre használható. A hőszivattyúk a hűtőközeg hőtágulási energiáját és a környezeti levegőből kinyerhető hőenergiát használják hűtésre és fűtésre, az elektromos áram pedig a rendszer működtetéséhez szükséges. A rendszer napelemmel összeköthető. Hagyományos fűtési és hűtési rendszerekhez képest jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, csökken az üzemeltetési költség és a CO2 kibocsátás.

A működés során alacsony (35-45 °C) vagy közepes (50-60 °C) hőmérsékletű vizet állítunk elő, a hőleadó padló- vagy falfűtés, fan coil, növelt felületű radiátor vagy sok esetben például medence lehet. A Fujitsu hőszivattyúkkal nyáron a hűtés is megvalósítható, így klímaként is tekinthetünk rájuk.

Mi az a hőszivattyú?

A  hőszivattyúknál alkalmazott technológiáról bővebben itt olvashat.

Hol alkalmazható, használható a hőszivattyú?

A levegő-víz hőszivattyú rendszer jellemzője, hogy nagy szabadságfokkal tervezhető

  • családi házak,
  • társasházak,
  • kis és közepes irodaházak,
  • középületek fűtésére.

A hőszivattyú világszerte elismerten energetikailag a leghatékonyabb fűtési-hűtési technológia, az energiatakarékosság és a CO2-kibocsátás csökkentésének kulcseleme!

 

Kedvezményes hőszivattyús áramtarifa !

 

 

 

                                                                                                                                         Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t  és a klíma karbantartás-t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!