Ipari berendezések

Galetti Fan-coil készülékek

Az alacsony hőmérsékletű rendszerek elterjedésével tovább növekszik a fan -coilok felhasználási lehetősége. A technológia alkalmazásával az inverteres készülékek kiválóan helyt állnak az alacsony energiaigényű berendezések piacán is.

 

 

A több variációs lehetőség.9 kivitel 22 méretben 3 különböző motorral ( 3 fokozatú – 6 fokozatú – inverteres – állandó mágneses) Az Estro kétség kívül az európai fan-coil piac legszélesebb választékát nyújtó készüléke. Valóban egyedülálló kínálattal találjuk szembe magunkat így a lakossági piacnak  újabb alternatív lehetőséget kínál.

 

 

 

Csendes üzem

A fan-coilokkal kapcsolatos minden újítás ma már általános tendencia a légkondicionálás területén,hogy mindenki alacsony fogyasztású megoldásokat kínál.

  •     Kényelmes használat légáram teljes modulálhatósága
  •     50% megtakarítás a hagyományos motorokhoz képest
  •     A kívánt légállapot gyorsabb és pontosabb elérése
  •     A leadott teljesítmény folyamatos szabályozása a rendszer valós igényeihez alkalmazkodva
  •     Alacsony terheléskor,például éjszaka, rendkívül csendes üzem

 

Galetti Folyadékhűtők

A folyadékhűtők az üzem időtartama túlnyomó részében a névleges teljesítményének kevesebb mint 65% -án üzemel. Kis teljesítményű kialakításnál, alacsony fan-coil szám illetve alacsony víztérfogat esetén a részterheléses üzem bizonytalanná válhat. Az ilyen rendszer biztonságos üzeméhez a folyadékhűtő másrészt hőszivattyú készülék kimeneti teljesítményének változtatása is szükséges. Az inverter folyamatos szabályzó a kompresszor fordulatszám változtatásával befolyásolja a hűtőközeg áramot, a hűtési/fűtési teljesítményt és az elektromos teljesítmény igényt. A folyadékhűtő működési technológiája lehetővé teszi a hőterhelés figyelembevételével a  kilépő víz hőmérséklet pontos beállítását. Az inverter  folyamatos szabályzással a kimeneti teljesítmény és az áramfelvételt a tényleges hőterhelésnek megfelelően alakul, mely által  nagyban csökken a kompresszor indulásakor fellépő áramfelvétel és a részterheléses működés alatti elektromos fogyasztás. A  kompresszoroknak köszönhetően a hőszivattyús kivitel akár 60 °C-os fűtővíz előállítására is képes, mely által már nem csak a normál légfűtés-hűtési rendszerekhez, hanem használati melegvíz készítéshez is alkalmazhatók nyári és téli időszakban is. Továbbá a külső -15 °C-ig biztosított működéssel önálló fűtőkészülékként is alkalmazhatók, melyek helyettesíteni tudják a hagyományos berendezéséket megfelelő tervezéssel és kialakítással, így kiválhatová válhat a foszilis energia használata.

 

 

 

 

Ventus Légkezelők

A VENTUS  légkezelő és légkondicionáló modulelemek széles körben és különleges módon alkalmazott berendezések, amelyek jellemzője a megrendelő elképzeléseihez igazodó  egyedi konfigurációk lehetőség.

A  VENTUS  légkezelő és légkondicionáló modulelemek az energiahatékonyságra vonatkozó elvárásoknak is eleget tesznek.

A légkezelő egységek a hővisszanyerés különböző változataival lehetnek ellátva:

  • rotációs regenerátor,
  • hexagonális ellenáramú hőcserélő,
  • keresztáramú hőcserélő
  • glikol rendszer.

A hővisszanyerés akár 93% hatékonysággal is működhet

A maximális. 3000 m3/h teljesítményű légkondicionáló berendezések szabvány szerint energiahatékony EC motorokkal vannak ellátva.

Energiavisszanyerés

 

 

 

 

Elszívott légáramban tárolt hő (szenzibilis hő) közvetett visszanyerése,valamint annak átadása a helyiségbe befújt légáramba. Az elszívott légáramban tárolt látens hő (páratartalom) közvetett visszanyerése,valamint annak átadása a helyiségbe befújt légáramba, ha a      forgódob felületi hőmérséklete az elszívó oldalon alacsonyabb a befújt légáram harmatpontjánál. Hővisszanyerés a befújt és az elszívott légáram teljes elválasztása nélkül (légelszívás 2 – 5%) . Összeépített befúvó-elszívó légkezelő berendezéseknél alkalmazható.

–  A széles forgódob csapágyazott tengelyen ,egy acél tartókeretben van elhelyezve.

–  változtatható fordulatszámú meghajtás lehetővé teszi, hogy a hővisszanyerés hatásfoka a maximális értéken legyen tartható.

–  A tisztító szektor minimálisra csökkenti a befúvó oldalra áthordott elszívott levegő mennyiségét.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                               

 

 

                                                                                                                                                              Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kizárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a klímaszerelés -t és klíma karbantartás-t végző rendelkezik a szükséges engedélyekkel!